Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abacil aranyasszony hagyatéka

2008.06.26

Abacil aranyasszony, Nyék vezér leánya, Árpád vezérünk első felesége. 8 közös gyermekük született: Levente, Tarhos, Üllő,  Jutas  és négy leány, Ágnes, Surány, Zsip  Zseliz.

Abacilt végtelen öröm töltötte el, amikor a 8. gyermeke óm jellel született, viszont azt is tudta, hogy az ő megerőltető szellemi munkájának hamarosan vége szakad. Vége lesz az örökös gondnak és teste hamarosan megpihenhet. Tudta, hogy a teste elporladhat, de lelke az örök nyugalomban kön­nyebben fog élni és nem kell élő gyermekének minden gondjával bajával törődnie. Itt van ez az örökmozgó leányka, aki Gordáska-Madaj nagyanyó (Árpád nagymamája) gondoskodása mellett majd átveszi az ő felelősségteljes szerepét.

Abacil fontos szerepe 890-ben megszűnt, amikor egy medvetor utáni hajnalon a teste megpihent. Zseliz és Gárdáska Madaj-asszony ideje most eljött. Abacil lelke a felkelő nappal együtt bekalandozta az akkor ismert beavatott társadalom minden rej­tekét, hogy a Magyar Törzsszövetség részére az Arnók lándzsa hegyétől kezdve Tengelizig minden fontos hírt elhozzon. Augusztus császár szavaival halt meg: „Mond­játok, a szerepet jól játszottam el?"

A beavatott pateszik, sámánok, bátok, tárkányok és papok azt vallják: minden em­bernek 2 lelke van: az egyikkel él és gondolkozik, a másikkal álmában eldönti, mit fog másnap dolgozni, hogy az emberiségnek és családjának hasznára váljon. Sokan álmodnak éjjel, tehát a lélek nem alszik.

A beavatottak a lelkükkel még haláluk után is vándorolnak és a népüket harcuk­ban támogatják Ezért vannak 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24 és 25 ka­réjos lelkek, akik haláluk után beavatott erejükkel hatni tudnak népük többi beava­tottjára. Abacilről tudták, hogy 11 karéjos beavatott, ezért Zseliz kislányával közel 11 éves koráig tudott gondolatot közölni. A názáreti Jézus 25 karéjos beavatott Isten-fia volt. Ezért a keresztény beavatottakkal még 25 évig tudott gondolatot cserélni. Az akkor ismert világ összes beavatottjával megértették egymást.