Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Tízezer lékek..." 139. Arvisura részlet

2011.12.20

"A titkos Arvisurák szerint az Égiek megbízásából Jádé volt minden terület meg­művelésének az Istene. Feladata volt a legbensőségesebb harmóniát megteremteni az égi hatalmasságok és az emberek között. Amelyik földi halandó ezt felismeri, az bölcs ember. A bölcsek tudják a föld, víz, tűz, fa és a fémek egymásra hatásának a titkát.

Az Égiek teremtette világmindenség örök mozgásban van. Ezért az Ég és Föld a tízezernyi lény apja és anyja. Az elemekkel való harcnak azért tízezer, azaz 1 tyumen az alapja, mert tízezer lélek ha akar, mindent el tud érni. A fekete-hunok szerint 1 tö­mény harcos a világ bármely pontjára elmehet, ott életben maradhat. Azonban az Ég uralkodik az emberek felett. Aki jót cselekszik, arra százszoros szerencsét áraszt, aki rosszat követ el, azt haragja aszállyal, rossz terméssel és zűrzavarral sújtja, de irgalmas is lehet.

Az Égiek a beavatottaknak bepillantást engednek a lét titokzatos összefüggéseibe. Tarturf beavatott aranyasszony a 100 és 400 kinaj család nemesei előtt a Fuhi bölccsel kötött házasságakor bebizonyította, hogy a Föld és az Ég változásaik során átmennek egymásba és elősegítik a létet. A világmindenség a mozgó Égből, a változó Földből és a szellemvilágból áll. A szellemvilág előtt nincsenek határok, és az 5 részre oszlik: Felső égre, a bölcsek által látott Égboltra, a változó Földre, a belső, földi kincsekre és a belső őskezdetre. A középső világban soha nem szabad megakadályozni, hogy az emberek agyából született istenek, jó és rossz szellemek népesítsék be a földet és ne­kik áldozzanak.

A csillagok figyelő Atyja minden esetben tájékoztatja a nemeseket, hogy a Föld tit­kainak fürkészésében elöl járjanak és az Ég-Föld, az 5 elemi létezés, valamint az égi­ek és az emberek harmóniáját hirdessék.

A beavatottak nemesei kötelesek megmenteni az elégetés elől a nagy bölcsek alko­tásait, mert különben az Ég és Föld bölcseinek igazságait nagy fáradtsággal újból fel kell fedezniük. Az Ataiszról elszármazott nemeseknek soha nem szabad egyéni érde­kek miatt egymás ellen fordulniuk, mert akkor az Égiek vívmányai megsemmisülnek. Az Ég, a Föld és a szellemvilág nemzette a tízezer lényt, amelyből a 24 Törzsszövet­ség fennmaradása táplálkozik. Ezért az 1 tömény harcos élni akarását, alkotni vágyását és szellemvilágát ne akadályozza senki."

 139. Arvisura részlet