Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"24 emberöltőig..." 306. Arvisura részlet

2011.11.24

.....a tatár főkán levelet írt a magyar királynak.

„Égi eredetű Béla hercegnek, a madzsarok 1214-ben megkoronázott kiskirályának! Jászvásáron, 1235 medvetorán.

 

Az uruki időszámítás szerint 1190-ben hozzánk küldött Pósa és öt évenként felvál­tott Uröm, Turcsi, Masa, Gács, Zernye, Mohos, Ungi és Bajdár beavatottak aranypaj­cás üzenete alapján elérkezett az Égieknek elrendelt ideje, hogy a Földünknek hábo­rúktól és egyházi átkoktól sújtott népeit a háborús gyilkosságoktól megmentsük. Né­pünk érdeke, hogy a háborúmentes Új Égi Birodalom megszülessen! Égi eredetű Kabul kagán, Mennyei eredetű Kutula kagán elgondolása szerint az Égi eredetű Agaba-bilge parancsára az egyik Nagyvíztől a másik Nagyvízig kell kiterjesztenünk a 24 Hun Törzsszövetség határait. Kitajok sárga hite, Mohamed zöld hite, Róma fehér hite kéjelegve gyilkol bennünket, megbocsátást és mennybemenetelt ígérve öldöklő híveinek. Hazudnak, mészárolnak, lopnak, azt gondolva, hogy imaszerű mormolásuk­ra a képzelt isteneik mindent megbocsátanak. A mi békességre törekvő Égi eredetű népeink ezt tűrték. De most végre kell hajtanunk Agaba-bilge parancsát. Napnyuga­ton III. Béla, Imre, III. László és II. Endre király után most az ifjú Béla király, a szö­vetségesünk uralkodjék!

Három seregünk segít az 1220-ban hatalomra került Mongol Törzsszövetségnek, hogy az északi Bajdár hadsereg Suzdal és Boroszló, a Batu hadsereg Kiev és Krakkó, míg a Kadán hadsereg Bödön és Bizánc, majd Béla hadserege Avarián át Bécs és Melek irányában fogja hódítani az egyházi átkokkal sújtott, rabságban tartott népeket!

Az Új Égi Birodalomban az emberi megbékélés fog uralkodni! Ez úgy igaz, mint ahogy a Földünk gömbölyű, és forog! Az igaz Isten nem pénz-fizetés ellenében sze­reti az emberiséget!

Amennyiben Béla kiskirály elárulja az Új Égi Birodalom tervét, úgy az Égiek sze­rint rabságban tartott népe 24 emberöltőig fog örök szolgaságban szenvedni!

Ogotáj főkán 1235 medvetorán Csadaj fősámán"

 

306. Arvisura részlet